Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні формуватиметься мережа амбулаторій сімейної медицини

Концепція Державної програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини повинна збільшуватися щороку на 7-10%, а до 2010 року досягти 85-90% у містах і 95-100% – у сільській місцевості – повідомляє офіційний сайт Кабінету Міністрів України.
Метою Концепції Державної програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини на період до 2010 року є забезпечення зниження рівня захворюваності, інвалідності та смертності населення шляхом формування та налагодження ефективного функціонування системи надання населенню доступної і високоякісної первинної допомоги на засадах сімейної медицини.
Процес розмежування первинної та спеціалізованої допомоги матиме певні відмінності у сільських районах та у великих містах, що пов'язані з нинішньою структурною побудовою амбулаторно-поліклінічної допомоги.
У сільських районах процес розмежування здійснюватиметься у два етапи. На першому етапі відбудеться формування структурних підрозділів лікарень з субрахунком – центрів первинної медико-санітарної допомоги, на другому – надання зазначеним центрам статусу юридичних осіб.
У великих містах, де первинна допомога дітям та дорослим переважно надається різними закладами, на першому етапі відбудеться утворення центрів первинної медико-санітарної допомоги окремо для дорослого та дитячого населення у складі дорослих/дитячих поліклінік або поліклінічних відділів об'єднаних лікарень для дорослих/дітей з відкриттям для них субрахунків. На другому етапі – реорганізація зазначених центрів шляхом виділення їх зі складу поліклінік/лікарень та об'єднання з утворенням центрів первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини, які надаватимуть первинну допомогу як дорослому, так і дитячому населенню. Одночасно у містах має формуватися мережа амбулаторій сімейного лікаря територіально наближених до місць проживання населення, яке вони обслуговуватимуть.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ