Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Україні готуються до відзначення Року Пінзеля

У зв’язку з проголошенням 2007 року — Року видатного скульптора Іоана Георгія Пінзеля на цей рік заплановано низку заходів — про це сьогодні, 28 лютого 2007 року, під час прес-конференції повідомив начальник відділу зовнішніх зв’язків та промоції регіону Львівської обласної ради Тарас Возняк.
 
Зокрема передбачено проведення відкритих акцій (виставки, концерти). Так, у вересні 2007 року у Києві в Українському Домі відбудеться відкриття виставки І.Г. Пінзеля, за участю Президента України Віктора Ющенка; виставка Пінзеля «Диво-дивні янголята» у Кракові у листопаді-грудні 2007 році; організація серії концертів у рамках фестивалю «Контрасти» у Музеї Пінзеля у Львові та серія концертів у рамках фестивалю «Віртуози Львова» також у Музеї Пінзеля; організація шоу «Сад живих скульптур» на відкритті виставки робіт Пінзеля у Музеї Пінзеля (18 травня 2007 року).
Також у рамках Міжнародного дня музеїв у Палаці Потоцьких заплановано проведення конференції, присвяченої творчості Пінзеля (вересень, 2007 року).
Також передбачені промоційні заходи — видрук буклета «Шляхом творчості Пінзеля»; випуск блоку марок, присвячених відомому скульптору; випуск першого репрезентативного альбому зі всіма відомими роботами Пінзеля; виготовлення великоформатних фотографій робіт Пінзеля для розміщення у холах Львівської обласної та міської рад, а також Львівської обласної філармонії; зйомки та демонстрація фільму про роботи видатного скульптора «Майстер Пінзеля» та інші.
Крім того, планується проведення організаційних заходів, зокрема, друк ювілейних вхідних квитків до Музею Пінзеля; освітлення експозиції Музею Пінзеля та зовнішнє освітлення музею; відновлення фасаду, даху та сходів будинку Музею Пінзеля; виготовлення великоформатного плакату «2007 рік – Рік І.Г.Пінзеля».
  Нагадаємо, 23 грудня минулого року у Львові голови обласних рад Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської областей та міські голови Івано-Франківська, Львова, Тернополя, підтримавши ініціативу громадських організацій, підписали Декларацію про оголошення 2007 року Роком Іоана Георгія Пінзеля.
Пінзель – це чи не єдиний майстер такого високого рівня, що залишив свою спадщину в трьох наших областях: Івано-Франківській, Тернопільській і Львівській.
У підписаній декларації, зокрема, йдеться про те, що «у зв’язку з трьохсотліттям творчої діяльності видатного скульптора ХVIII століття Іоана Георгія Пінзеля, усвідомлюючи важливість підтримки кожного неповторного культурного явища у світі, який сьогодні є все більш взаємодіючим і взаємозалежним, а також те, що творчість Іоана Георгія Пінзеля є унікальним явищем пізнього бароко не лише в Україні, а й у Європі, дбаючи про поширення відомостей про наші міста та регіони, на теренах яких Іоан Георгій Пінзель створив неповторний за своєю експресивністю стиль, якому судилося дати початок цілій школі послідовників і про збереження культурної спадщини України та світу», керівники областей та обласних центрів домовилися об’єднати свої зусилля щодо збереження автентичної спадщини цього непересічного творця, насамперед проголосивши 2007-й роком Іоана Георгія Пінзеля, взявши під опіку виставки творів скульптора у Львові, Тернополі, Івано-Франківську та Києві й випустивши альбом із творами скульптора.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ