Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

В Україні гуляє три штами грипу: найбільше хворих серед вікової групи 7-14 років

У Львові було незначне зростання хворих на ГРВІ з вересня і до закінчення 2012 року. Різдвяні канікули спинили зростання рівня захворюваності, однак на третій тиждень року кількість захворілих зросла з 2 770 осіб до 3 600 осіб. Водночас у Львівській області число хворих зросло на 2 тис осіб і тепер становить 8 755 осіб. Про це сьогодні, 22 січня, під час прес-клонференції повідомив заступник начальника головного управління Держсанепідслужби у Львівській області Олег Когут.

За його словами, тривожна ситуація склалась у Європі, адже ВООЗ інформує про те, що рівень захворювань наростає, окрім того, тривожними є летальні випадки у сусідніх країнах.

Олег Когут зазначив, що в Україні проведено дослідження 900 випадків захворювань і у 15 було підтверджено штами грипу.

«Найпоширенішими в Україні є вірус грипу «Вікторія» H3N3 та каліфорнійського грипу H1N1, який 2009 року призвів до пандемії. Також виявлено штам грипу В «Вісконсін». Загалом 65% випадків захворювання в Європі – це каліфорнійський грип. В Україні переважає штам  Н3, а ще дуже багато його підвидів. Якщо керівники фірм та організацій виконуватимуть наші застереження, які ми порозсилали по різних організаціях, то спалаху не буде», - зазначив Олег Когут.

Він також додав, що найбільша небезпека захворіти чатує на дітей. «Ми проводимо дослідження по вікових групах. По групі 7-14 років у Львові практично досягнуто епідпорогу. В області ситуація інакша, там рівень захворювання менший. Ми просили звернути увагу на те, коли хворі відвідують навчальні заклади. Така дитина небезпечна в колективі, адже поширєю вірус», - сказав він.

За ловами Олега Когута, не потрібно вчиняти трудовий подвиг і хворим йти на роботу, адже цим самим збільшується вірогідність зростання рівня захворювання.

Він також додав, що оголошувати карантин у львівських школах поки не планують.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ