Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні хліб з борошна вищого сорту може подорожчати до 4,5 грн/кг

Цього року в Україні слід очікувати подорожчання хліба нового врожаю – на 3-10%. Зокрема, через ураження зерна фузаріозом та несприятливі погодні умови. Про це повідомив в коментарі «Гал-інфо» експерт з питань сільського господарства Іван Стефанишин.

За його словами, все залежить від того, як розвиватимуться подальші події. Влада та бізнес мають вже почати закуповувати зерно, зокрема, найвищого 1-2 класу – для покращення якості борошна. «Протягом наступних двох тижнів влада повинна закупити зерно за оптимальними поки що цінами. Тому я не вбачаю ніякої трагедії, треба просто вчасно відреагувати на ситуацію. Те, що тепер пишуть, що хліб робитимуть з фуражу, – це все вигадки. Звичайно, якість зерна цього року дещо погіршилась, але це не вплине на якість хліба», – пояснив Іван Стефанишин.

Говорячи про здорожчання хліба, експерт зазначив, що на це також впливає підвищення цін на газ та нафту. «Цього року ми також матимемо проблему із житом, адже його посіяли замало, і це так само може відбитись на ціні хліба», – додав Іван Стефанишин.

Додамо, що станом на 29.07.10 середні роздрібні ціни на хліб простої рецептури у Львівській області залишилися незмінними і становили: хліб з борошна пшеничного вищого сорту - 4,09 грн/кг, хліб з борошна пшеничного першого сорту - 3,41 грн/кг, хліб з борошна житньо-пшеничного - 3,46 грн/кг.

Фото - art-apple.ru

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ