Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Україні із введенням воєнного стану перевіряють систему мобілізації — секретар РНБО

В Україні із введенням воєнного стану перевіряють всю систему підготовки та мобілізації країни для протидії військовій агресії.
Про це заявив секретар Ради національної системи та оборони Олександр Турчинов на зустрічі з головою Представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим, передає Hromadske.ua.

«Відбувається масштабна перевірка всієї системи підготовки та мобілізації країни для протидії повномасштабній військовій агресії», — зазначив він, коментуючи введення воєнного стану.

Турчинов вказав, що в такий спосіб в Україні «вивчають сильні і слабкі місця в системі безпеки та оборони країни».

Він додав, що в разі відсутності загрози широкомасштабного вторгнення в Україну збройних сил Російської Федерації «воєнний стан не буде продовжено».

Нагадаємо, зранку 25 листопада українські кораблі та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час цього завдання російське судно протаранило український буксир та пошкодило його.

Згодом російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків дістали поранення. Загалом на трьох суднах були 24 українських військових, двоє з них службовці СБУ. Усіх українців взяли від варту на 2 місяці. Їх звинуватили у незаконному перетині кордону Російської Федерації в Чорному морі. 29 листопада українців вивезли до СІЗО Москви.

Зі свого боку Росія заявила, що українські кораблі нібито порушили територіальні води Росії і увійшли в закриту акваторію. Крім того, Україна нібито не подала заявку на проходження Керченської протоки.

Через агресію Росії в морі в Україні запровадили воєнний стан у 10 областях.

У межах воєнного стану Державна прикордонна служба посилила вимоги до в'їзду росіян в Україну. Зокрема, заявила, що не пропускатиме чоловіків 16-60 років. Пізніше прикордонники пояснили, за яких умов росіян можуть пускати в Україну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ