Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Україні має бути нульова толерантність до корупції - Наливайченко

В Україні має бути нульова толерантність до корупції - Наливайченко. Прес-центр СБ України.

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко переконаний, що в Україні має бути нульова толерантність до корупції.

Про це він сказав в ефірі програми «Чорне дзеркало» на телеканалі Інтер.

На його переконання, сьогодні основними загрозами національної безпеки є військова агресія і тероризм, та не меншою загрозою є корупція.

«Боротьба з корупцією – це сьогодні не просто боротьба. Я можу сказати, що корупціонери – це внутрішні окупанти», - підкреслив Наливайченко.

Він наголосив на неприпустимості того, що деякі корумповані службовці та навіть цілі державні служби намагаються й надалі використовувати корупційні схеми. «Наші останні обшуки, відсторонення від посад, кримінальні справи проти керівників «Укрзалізниці», «Укпошти», міністерства екології… що змінилось? Нічого! Одного корупціонера заарештували, інші – продовжують те саме», - зауважив голова СБУ. Саме тому, на його думку, потрібно оголосити нульову толерантність до корупції, і в першу чергу в правоохоронних органах та судах.

Наливайченко закликав активістів по боротьбі з корупцією - громадських діячів, журналістів, молодь долучатись до роботи в Антикорупційній раді, яка вже у понеділок почне роботу при Службі.

«Ми хочемо бачити тих, хто дійсно допоможе нам, на керівних посадах, боротися з корупцією, в тому числі в областях. Будь-ласка! Такий експеримент, такі призначення розпочнуться», - пообіцяв Наливайченко.

За його словами, має бути не тільки очищення, а й оновлення влади. "Служба безпеки не є виключенням", - наголосив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ