Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В Україні оголошено загальну мобілізацію

Більше сотні громадських організацій оголосили повну мобілізацію на Майдані Незалежності у Києві. Поштовхом для цього стала ситуація в країні та ухвалення 16 січня антигромадських законів, що "запроваджують диктатуру".

"Лише масовий і негайний опір народу може зупинити злочинців і захистити людей від масових репресій. Настав час кожному стати на захист своєї свободи, своїх родин, своєї країни", йдеться в зверненні.

Автори звернення підтримують рішення про проведення народного віче в неділю 19 січня. "З цього Віча ми розпочнемо відновлення конституційного ладу. Диктатурі буде покладено край. Ці дні - вирішальні", підкреслюють підписанти.

Громадян України бути на Майдані Незалежності для протидії злочинцям та захисту від масових репресій.

"Де б Ви не жили, їдьте до Києва, кличте з собою всіх та залишайтеся. Кияни! Піднімайте сусідів, колег і рідних, і йдіть на Майдан!", пишуть автори.

Киян просять допомогти співвітчизникам з інших міст з ночівлею та їжею. "Де б Ви не працювали – не виконуйте незаконних вказівок влади, не визнавайте "законів" Януковича і долучайтеся до всеукраїнського опору диктатурі."

Під зверненням вже підписалась значна кількість громадських та політичних організацій. 

Як повідомлялося, опозиція скликає нове віче на 19 грудня і готується до страйку.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ