Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні почали працювати спостерігачі ОБСЄ

В Україні офіційно почало працювати Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини. Його представники спостерігатимуть за українськими президентськими виборами. Про це повідомила "Німецька хвиля".
 
Головний штаб спостережної місії розташувався в Києві. Тут до кінця виборчого процесу працюватиме шістнадцятеро експертів. Ще 60 спостерігачів з 24 країн світу прибудуть до України наприкінці наступного тижня і відразу ж роз’їдуться по регіонах. Ще 600 короткострокових спостерігачів приїдуть вже безпосередньо на період голосування та підрахунку голосів.

Голова місії ОБСЄ зі спостереження за виборами, посол Хайді Тагліавіні розповіла: «Ми оцінюватимемо перебіг виборчої кампанії, дотримання виборчого законодавства і можливі суперечки. Нашою роллю не є втручання. То ж ми дозволимо фактам говорити самим за себе. А це вже в руках влади, політичних партій і суспільства як використати те, що ми знайдемо».

Жодних прогнозів про можливі фальсифікації на виборах президента України у 2010 році голова спостережної місії ОБСЄ не дала і лише зауважила, що це виходить за межі компетенції їхньої місії. Однак наголосила, якщо підкуп виборців та підробка результатів виборів матимуть місце, то про це обов’язково йтиметься в звіті Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини.

Попередні результати міжнародні експерти обіцяють оголосити вже наступного дня після завершення виборів, а остаточний звіт і рекомендації Україні оприлюднять за два місяці по тому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ