Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні посилено контроль за безпекою польотів

Міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко доручив посилити заходи з забезпечення безпеки польотів. Він доручив Державній авіаадміністрації надіслати телеграму всім керівникам авіакомпаній, аеропортів і суб'єктів авіаційної діяльності, ген директорам "Украероруху" та Державіапідприємства "Україна" з відповідною вказівкою, повідомляє Мінтранс.

Це зроблено у зв'язку з катастрофою літака Ту-154 з президентом Польщі на борту, що сталася 10 квітня при виконанні спеціального рейсу Варшава - Смоленськ при заході на посадку на аеродром "Північний" під Смоленськом.

Відтак, в Україні мають вжити додаткові заходи контролю у частині, що стосується прийняття рішення про виліт та посадку повітряних суден української цивільної авіації.

Також будуть здійснені додаткові позачергові перевірки технічного стану повітряних суден Конструкторського бюро Туполєва та усього парку повітряних суден української реєстрації.

Крім того, суб'єктам авіаційної діяльності доручено посилити контроль за радіотехнічними засобами аеронавігації та метеоспостереження на аеродромах, а також за взаємодією органів обслуговування повітряного руху з метеослужбами.

Додаткових заходів контролю буде вжито за організацією виконання і забезпечення повітряних перевезень вищих посадових осіб (літерні рейси).

Контроль за виконанням вказаних приписів покладено на Державіаадміністрацію України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ