Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Україні потрібно диверсифікувати виробництво товарної продукції – Микола Онищук

В Україні потрібно диверсифікувати виробництво товарної продукції – про це сказав радник посольства Республіки Польща в Україні Микола Онищук. За його словами, українські фермери мають не тільки займатися вирощування зерна та соняшника, перспективу розвитку в Україні має овочівництво та садівництво.
«В Європі вирощується високоякісне зерно, що не дозволяє українським виробникам збувати за кордон свою продукцію. В Європейському Союзі дуже раді, що йде на експорт насіння соняшника, але в Україні потрібно організувати переробні підприємства та експортувати вже готову продукцію, оскільки це буде мати перспрективу».
Микола Онищук також додав, що потрібно визначити стратегічний напрямок розвитку українського села. В Україні немає ринкових відносин, тобто немає чіткої інформації, де фермер буде збувати свою продукцію та за якою ціною. Як додає Геннадій Удовенко, народний депутат, перспективним напрямком розвитку для фермерських господарств є вирощування ріпаку, з якого, своєю чергою, виготовляється біопаливо, яке можна використовувати як для власних потреб, так і з метою збуту. Як зазначає Микола Онищук, в Республіці Польща є програма, згідно з якою підтримується розвиток молодих фермерів. По програмі кредитні ставки для молодих фермерів становлять від 0 до 3%, кредити видаються терміном на 15 років: «Позиція уряду Польщі не помагати слабким і безперспективним, оскільки це утопія, надаремно викинуті кошти».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ