Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Україні потрібно підвищити продуктивність праці – Олександр Жолудь

Для підвищення частки зарплат і соціальних витрат у структурі собівартості продукції, що виробляється в Україні, потрібно підвищити продуктивність праці українського населення – так вважає директор економічних програм Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Олександр Жолудь.
 Доходи працюючого українського населення є низькими в загальному, загально по галузях виробництва ВВП вони становлять до 40%. Те, що в Україні низький відсоток зарплат та низькі соціальні стандарти, означає те, що українські продукти є неконкурентоспроможними на світовому ринку. Україна конкурує на світовому ринку лише у чорній металургії, інші ж галузі виробництва є неконкурентоздатними, і для того, щоб змінити ситуацію, потрібно покращувати інфраструктуру виробництв і переорієнтовувати їх на конкурентоздатні потреби ринку. Тоді, відповідно, легалізовуватиметься зарплата, зростатиме рівень добробуту населення, відтак і зростатиме частка зарплат і соціальних витрат у структурі собівартості продукції”, – зазначив Олександр Жолудь в коментарі „Гал-info”.
Нагадаємо, що міністр праці й соціальної політики Михайло Папієв заявив про те, що частка зарплат і соціальних витрат у структурі собівартості продукції, що виробляється в Україні, сьогодні становить трохи більше 8%. Це один з найнижчих показників у Європі, що свідчить про завищену експлуатацію праці в країні й економічно необґрунтований, занижений рівень зарплат.  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ