Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

В Україні продали новорічних ялинок на 32 млн грн

Відшуміло новорічне свято, і ми можемо підвести підсумки продажу ялинок. Цього року лісоводи України підготували для продажу 734 340 біркованих сосен і ялин. Найактивнішими у їх продажу стали лісгоспи Полтавського, Волинського, Житомирського і Луганського обласних управлінь, повідомляє прес-служба Державного агентства лісових ресурсів.

На 31 грудня 2011 року за продані сосни і ялини лісівники країни виручили 32 473 199 грн., середня ціна новорічного деревця в лісгоспах становила 44 грн.

Порівняно з 2010 роком показник порушень в 2011 році зменшився,в деяких областях, в середньому, наполовину. По всій Україні в передноворічний період було проведено 15 187 рейдів, виявлено незаконно зрубаних ялинок 4 962 шт, порушниками було сплачено штрафів на 54 000 грн.

«Багато в чому серйозне зменшення незаконних рубок ялин і сосен зв'язане тим, що цього року ялинкова продукція вперше була з бирками, на яких знаходилася інформація про походження дерева (відомості, з якого лісгоспу і лісництва воно було відпущене). Це нововведення полегшило виявлення незаконно зрубаних дерев і зупинило багато браконьєрів відїх нечесного промислу. Крім того, посилена спільна робота лісової охорони таМВС і привели до такого позитивного результату цією зимою» - сказав Ярослав Макарчук, перший заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ