Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Україні пропозиція валюти перевищила попит

З початку березня на міжбанківському валютному ринку України спостерігається перевищення пропозиції іноземної валюти над попитом на неї. Цьому сприяє позитивне сальдо нетто-надходжень іноземної валюти від нерезидентів, – повідомили в управлінні НБУ у Львівській області

 

За наведених умов Національний банк України отримав можливість відновити регулярну купівлю іноземної валюти на міжбанківському ринку, що сприяло збільшенню міжнародних резервів. При цьому ним було підтримано платежі НАК «Нафтогаз України» за його зовнішніми контрактами.

 

Протягом перших тижнів березня ринкові котирування гривні відносно долара США майже не змінилися: курс безготівкової гривні укріпився на 0,03 %, до 7,9763 грн./дол. США, а готівкової гривні за операціями продажу доларів США – на 0,08 %, до 8,007 грн./дол. США.

 

Офіційний курс гривні з початку місяця зміцнився відносно долара США на 0,12 %, до 7,9804 грн./дол. США, а до євро та російського рубля знизився на 1,12 % та 1,68 % відповідно до 10,8988 грн./євро та 2,7034 грн./10 рублів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ