Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Україні робота з нелегалами здійснюватиметься за рахунок ЄС

Згідно з інформацією, отриманою з Міністерства економіки України, згідно з спільною заявою дев’ятого саміту Україна – ЄС, для фінансування проектів з питань утримання на території України нелегальних мігрантів з держав-членів ЄС, визначена програма допомоги ЄС «ЕНЕЙ» (Aeneas). Про це повідомила прес-служба ЛОДА.
Пріоритетні напрямки діяльності програми: підтримка розвитку легальної міграції і захисту шукачів притулку, протидія нелегальній міграції, повернення громадян до країн походження та їх реінтеграція. Загальний бюджет програми становить 45 млн євро.
Україна може брати участь в реалізації проектів у таких напрямках:  вдосконалення системи захисту біженців та надання притулку (загальний обсяг фінансування відповідно до програми ЕНЕЙ-2 для України, Росії, Білорусі та Молдови – 2 млн євро); 
розвиток легальної міграції (загальний обсяг фінансування для країн Східної Європи, Південного Кавказу та Центральної Азії – 5 млн євро);
 боротьба з торгівлею людьми (загальний обсяг фінансування для країн Східної Європи, Південного Кавказу та Центральної Азії – 5 млн євро).
У програмі можуть брати участь заявники, які є неприбутковими організаціями, а саме: недержавна організація або недержавна установа, регіональна або міжнародна організація, регіональний або місцевий орган самоврядування.
Термін подання пропозицій щодо участі у програмі ЕНЕЙ–28.03.2006р. За додатковою інформацією просимо звертатися у відділ міжнародних відносин (тел. 724-824, е-mail [email protected]).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ