Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні розпочався весняний призов

В Україні починається весняний призов. Міністр оборони України Дмитро Саламатін 26 березня 2012 року підписав наказ №173 «Про звільнення в запас військовослужбовців та черговий призов на строкову військову службу у квітні-травні 2012 року».

У квітні-травні цього року передбачається звільнити в запас із Збройних Сил України солдатів і матросів, сержантів і старшин, призваних у квітні-травні 2011 року, а також матросів і старшин кораблів, суден і берегових частин бойового забезпечення Військово-Морських Сил Збройних Сил України, призваних у жовтні-листопаді 2010 року, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

У квітні-травні 2012 року на строкову військову службу призиватимуться громадяни України чоловічої статі 1987-1994 років народження, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи. Підуть в армію юнаки, які не досягли 25-річного віку і не мають права на звільнення або відтермінування від призову на строкову військову службу.

Всього планується призвати 21400 осіб. У тому числі до лав Збройних Сил України буде призвано 15 000 осіб, до Внутрішніх військ МВС України — 5200 осіб та Державної спеціальної служби транспорту — 1200 людей.

Нагадаємо, цієї весни випускників не будуть забирати в армію. Завершення навчання у навчальних закладах на місяць раніше, у травні 2012-го, не спричинить призову випускників на військову службу і не обмежить їхнє право на отримання вищої освіти.

ZN.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ