Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

В Україні скасують печатки і статути для підприємств – Тігіпко

Незабаром в Україні скасують печатки і статути для підприємств, запровадять чіткі механізми визначення митної вартості товару і скоротять час митного оформлення. Про це заявив віце-прем'єр-міністр і лідер партії «Сильна Україна» Сергій Тігіпко в інтерв'ю 5 каналу, повідомила прес-служба партії.

За словами політика, уряд продовжить дерегулювати економіку в інтересах інвесторів і вітчизняного бізнесу.

«Ми будемо мати нове законодавство, яке полегшить процес будівництва, ми переходимо з 93 дозвільних процедур на 23, а для інвесторів буде всього 9 процедур. Ми повинні митні процедури прописати надзвичайно жорстко, зробити максимально ліберальний режим, зменшити кількість документів, і найголовніше – час перетину кордону. Повинні бути механізми визначення митної вартості. Ми зараз готуємо законодавство, яке повністю скасує печатки і статути для підприємств, спростимо вхід і вихід з бізнесу... І ще багато таких рішень, які в першу чергу стосуватимуться дерегуляції економіки", – підкреслив Сергій Тігіпко.

Зокрема, політик відзначив, що вже майже готовий проект Митного кодексу, який планується передати на розгляд депутатам відразу після того, як буде прийнятий Податковий кодекс.

Коментуючи звід податкового законодавства, Тігіпко запевнив, що Кабмін не допустить посилення адміністрування в документі, але в той самий час, всі «шпарини» для ухилення від сплати податків будуть закриті. «Якщо податкова адміністрація через окремих депутатів спробує внести в документ додаткове адміністрування або буду внесені зміни, які відкриють «дірки», через які будуть витікати бюджетні гроші, ми будемо ініціювати вето або вносити зміни і переголосовувати», – сказав політик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ