Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні стартує Європейський тиждень підприємництва

У жовтні-грудні 2019 року з ініціативи Представництва Європейського Союзу в Україні вдруге відбудеться Європейський тиждень підприємництва.

Як інформує Євроінтеграційний портал, у 16 містах по всій Україні пройде низка заходів, на яких малі та середні підприємства дізнаються, як вийти на міжнародні ринки, знайти фінансові ресурси, удосконалити підприємницькі навички та покращити бізнес-клімат в Україні. Європейський тиждень підприємництва є частиною подібних заходів з просування підприємництва в країнах ЄС, таким чином подія залучає український бізнес до європейської родини.

ʺМи поширюємо цю загальноєвропейську кампанію на Україну і будемо просувати її протягом двох місяців від сьогодні, щоб кожен український підприємець дізнався про можливості нашої підтримки. Європейський Союз зобов’язався сприяти розвитку та зростанню приватного сектора в Україні. Наші ініціативи в межах EU4Business можуть надати вам більше знань та кращі навички, простіший доступ до європейських та інших ринків та більш доступні фінансові можливості. Ці ініціативи також покликані сприяти створенню кращого бізнес-середовища, в якому ви працюєтеʺ, − прокоментував посол Матті Маасікас, голова Представництва ЄС в Україні.

Європейський тиждень підприємництва проводиться спільними зусиллями багатьох партнерів та проектів ЄС в Україні, які беруть участь у програмі цієї кампанії. Він розпочався сьогодні з щорічної прес-конференції, присвяченій результатам Програми підтримки інвестиційних проектів малих і середніх підприємств (МСП) Німецько-Українського фонду, яка фінансується урядом Німеччини через державний банк KfW та підтримується ініціативою ЄС EU4Business, яка компенсує збитки від валютних ризиків.

Крім того, програма подій включає в себе різноманітні заходи в Києві, Вінниці, Кривому Розі, Харкові, Івано-Франківську, Слов'янську, Херсоні, Львові, Сумах, Рівному, Запоріжжі, Кропивницькому, Дніпрі, Одесі, Луцьку та Маріуполі. Українські підприємці дізнаються про нові ідеї та можливості співпраці та підтримки, які пропонує Європейський Союз для місцевого бізнесу, через низку тренінгів, семінарів, конференцій та форумів.

Європейський тиждень підприємництва завершиться ІІІ Щорічним національним форумом розвитку малого та середнього підприємництва 11 грудня 2019 року в Києві. В програмі форуму − семінари про інструменти та можливості для малого та середнього бізнесу.

Цьогорічна кампанія відзначатиметься запуском нового інформаційного порталу для малих та середніх підприємств sme.gov.ua(link is external), де можна буде знайти повний календар подій Європейського тижня підприємництва. Цей ресурс поступово стане основною базою корисної інформації для малих і середніх підприємств України. Інформаційний портал підтримуватиме Управління розвитку МСП при Міністерстві економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України. Протягом Європейського тижня підприємництва 2019 веб-сайт працюватиме в тестовому режимі.

Довідкова інформація: Європейський тиждень підприємництва в Україні є частиною загальноєвропейської кампанії з розвитку малого та середнього бізнесу, сприяння підприємництву та інформування про підтримку ЄС розвитку приватного сектору. EU4Business (link is external) – це ініціатива ЄС, яка надає підтримку приватному сектору в країнах Східного партнерства, в тому числі в Україні.

EU4Business розробила  Карту можливостей для українського бізнесу(link is external). Це систематизована і повна збірка всіх можливих інструментів допомоги вітчизняним підприємствам від програм ЄС: EU4Business, COSME та Горизонт 2020. За її допомогою легко дізнатися, як вийти на міжнародні ринки, де знайти фінансові ресурси та як розвинути навички ведення бізнесу і покращити діловий клімат в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ