Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Україні стартувала роз'яснювальна кампанія для підприємців

В Україні проходить роз'яснювальна кампанія для підприємців щодо особливостей нового Податкового кодексу. Про це повідомляють у прес-службі Громадянського руху «Вперед!». Як пояснили в організації, необхідність проведення консультацій для підприємців виникла у зв'язку з повною відсутністю роз'яснювальної кампанії з боку податкових інспекцій та інших органів, куди підприємці подаватимуть різного роду звіти.

-Зокрема, сьогодні в Кривому Розі Дніпропетровської області під будівлею податкової інспекції було встановлено інформаційно-консультаційна намет «Вперед!», де підприємцям абсолютно безкоштовно відповідають на питання з оподаткування та пенсійної реформи. Як повідомила керівник міського відділення Громадянського руху «Вперед!» Ірина Туровська, працювати з підприємцями будуть до 25 січня - крайнього терміну подачі заяв про перехід на єдиний податок.

«Консультація сьогодні проходить з 10 до 15. Ми кожен день будемо міняти місце розташування. У нас в місті три великих податкових і до 25 січня ми побуваємо під кожною з них  кілька разів. Вже зараз до нас приходить багато людей. У тих, хто ще не подав заяву про перехід на єдиний податок, дуже багато питань. Їх цікавить усе - оплата, заповнення документів та вибір групи. Підприємці дуже вдячні за таку допомогу, тим більше що вона проводиться не якоюсь політичною силою, а такими ж підприємцями, як і вони», - сказала вона.
У Вінницькій області активісти «Вперед!» створили спеціальну мобільну групу, яка їздить районами і спілкується з підприємцями. Як повідомила керівник обласної організації «Вперед!» Ірина Касьян, така мобільність дозволяє допомогти широкому колу підприємців.

«Нам ставлять багато питань. Це і щодо нового податкового кодексу, і по спрощеній системі оподаткування, цікавлять питання реєстрації, вибір групи, заповнення пакета документів, декларації. Хоча на загальнодержавному рівні відсутня хоч якась роз'яснювальна кампанія, у нас склалася досить плідна робота з місцевою податковою інспекцією, де ми можемо додатково консультуватися», - сказала вона.

Нагадаємо, минулого тижня у Хмельницькому також розпочала роботу «громадська приймальня» під стінами податкової інспекції. Там активісти «Вперед!» першими в Україні почали консультувати підприємців з питань оподаткування та пенсійної реформи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ