Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні стартувала вступна кампанія до вищих навчальних закладів

У середу, 14 липня, в Україні стартувало подання електронних заяв до вищих навчальних закладів.
Фото ілюстративне

Про це інформує ТСН.

Подати заву вступники повинні зі своїх електронних кабінетів, які вони від 1 липня встановили та активували. Цьогоріч на бюджет можна буде подати не більше п'яти заяв, а на контракт не більше 30. У кожній заяві, яку абітурієнт подає на бюджет через електронний кабінет, обов’язково треба встановити її пріоритетність: від одного до п’яти. Один – найвища пріоритетність, п’ять – найнижча.

Абітурієнтів закликають не поспішати все зробити саме сьогодні, адже через велику кількість одночасних звернень система перевантажується. Крім того,  часу вдосталь, бо подати електронні заяви можна до 23 липня.

Найпопулярнішими предметами зовнішнього незалежного оцінювання-2021 стали українська мова і література, історія України та математика.

У 2021 році найбільше випускників не подолали поріг "склав/не склав" на ЗНО з математики. Водночас найменший відсоток тих, хто не склав, був з фізики.

Електронний кабінет вступника

Електронний кабінет – це персональна сторінка вступника, за допомогою якого він подає заяву до ВНЗ. Зареєструвати його потрібно на спеціальному сайті. 

  • Для подачі документів до ВНЗ, починаючи з 14 липня, необхідно заповнити спеціальну електронну форму у своєму кабінеті абітурієнта (натиснувши кнопку "Перейти до подачі заяв"). Там абітурієнт зможе вибрати бажані ВНЗ (розділ "Конкурсні пропозиції").
  • 16 липня о 18:00 завершується подача заяв для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів;
  • 23 липня о 18:00 завершення подачі заяв для випускників, які вступають за сертифікатами ЗНО;
  • Не пізніше 28 липня будуть сформовані рейтингові списки абітурієнтів вступників на основі ЗНО, творчих конкурсів та вступних іспитів, та оприлюднено список рекомендованих до зарахування на бюджет.
  • Після оприлюднення рейтингових списків відбувається зарахування на бюджет: вступники повинні подати документи не пізніше 18: 00 2 серпня.
  • Зарахування вступників проводиться 9 серпня. Зарахування на контрактну форму навчання триватиме з 11 серпня до 30 вересня.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ