Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні стартував національний конкурс IT-проєктів #HackCorona in Ukraine

Міністерство цифрової трансформації запускає національний конкурс IT-проєктів та ідей для полегшення життя громадян і бізнесу під час пандемії коронавірусу. Про це 1 квітня інформує прес-служба Мінцифри.
Фото ілюстративне

Світовий досвід доводить, що існують широкі можливості боротьби із поширенням COVID-19 за допомогою інноваційних IT-рішень. У Південній Кореї створили мобільний застосунок для сповіщень, якщо поряд знаходиться інфікована особа. Італія запровадила кампанію “цифрова солідарність”. Сінгапур розробив мапу захворювань, а Ізраїль впровадив дистанційний моніторинг за пересуванням хворих по геолокації. Україна також потребує інноваційних ідей, щоб зупинити поширення вірусу.

ʺПопри всі ініціативи, що вже реалізує Мінцифри, ми оголошуємо онлайн-челендж #HackCorona in Ukraine, щоб дати можливість якомога більшій кількості хороших ідей якісно реалізуватися. Сьогодні колективний розум потрібен нам, як ніколи. У такий непростий час важливо об'єднати зусилля та зробити усе, щоб побороти епідемію. Країні потрібні нові ідеї та IT-рішенняʺ, – наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

До участі у конкурсі запрошуються борці за соціальну користь: розробники, стартапери, маркетологи, дослідники та громадські активісти.

Учасники можуть подати проєкти за такими напрямками:

  • Протидія коронавірусу.
  • Електронні сервіси, спрямовані на протидію поширення епідемії COVID19
  • Е-послуги для громадян.

Соціальні, освітні, адміністративні та інші публічні послуги для громадян, які особливо актуальні під час карантину.

  • Соціальне підприємництво.

Інноваційні ідеї для розвитку цифрового соціального підприємництва в умовах карантину, які можуть бути реалізовані шляхом дистанційного залучення вразливих громадян.

  • Взаємодопомога.

Сервіси, спрямовані на підтримку та забезпечення життєдіяльності найбільш груп населення в умовах карантину.

Це можуть бути як абсолютно нові продукти, так і вдосконалені наявні рішення.

Найкращі ідеї отримають фінансування на реалізацію. Загальний призовий фонд для переможців становить 4 млн грн. Також учасники отримають менторську підтримку та можливість втілити свій проєкт протягом наступного місяця.

Заявки приймаються до 6 квітня. А вже 9 квітня члени журі оберуть переможців.

Ідеї оцінюватимуться за такими критеріями:

  • Інноваційність рішення
  • Соціальний вплив
  • Перспективи розвитку

Проєкти мають демонструвати справжній соціальний ефект для громадян чи бізнесу, відповідно до цілей конкурсу. Команда має чітко розуміти цільову аудиторію та сферу впливу, демонструвати конкретні можливості для розвитку та можливість його масштабування на всю країну.

До журі челенджу увійдуть Михайло Федоров, Віце-прем'єр-міністр – Міністр цифрової трансформації та заступник Міністра Олександр Борняков. Представники від бізнесу Андрій Федорів, засновник маркетингової компанії FEDORIV, Олег Гороховський, співзасновник Monobank та Ярослав Ажнюк, CEO української компанії Petcube.

Також членами журі стали Віктор Лях, президент Фонду Східна Європа,  Ілона Постемська, координаторка проектів Швейцарського бюро співробітництва в Україны, та Постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Ґерчева.

Надіслати ідею можна за посиланням.

Партнерами Національного конкурсу IT-проєктів #HackCorona in Ukraine стали програма EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом Східна Європа та Innovabridge та Програма розвитку ООН (ПРООН).

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, молодь запрошують взяти участь у конкурсі творчих робіт до дня Незалежності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ