Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні створять кінологічну школу собак-поводирів

В Україні планують відкрити першу кінологічну школу собак-поводирів для незрячих. Підставою для започаткування роботи у цьому напрямку стало звернення Львівської обласної організації Українського товариства сліпих – про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

25 листопада до Королівства Нідерланди з двотижневим робочим візитом поїхав начальник кінологічної служби МВС Сергій Житняк. Мета поїздки - перейняття досвіду навчання собак-поводирів для незрячих. Фінансує поїздку, проживання та навчання у Голландії фонд «Open Ukraine». До завершення року делегація у складі 2-3 кваліфікованих кінологів відвідає Росію з аналогічною метою. Кошти для придбання собак планується передбачити у бюджеті на 2009 р.

«Створення в Україні кінологічної школи собак-поводирів для незрячих - давня мрія людей, котрі мають вади зору. Досі подібна школа існувала лише неподалік Москви - єдиний заклад на теренах колишнього СРСР. Реальні кроки щодо відкриття в Україні школи собак-поводирів для незрячих започатковано й у нас. Ініціатором і лобістом питання появи в Україні кінологічної школи собак-поводирів для осіб з вадами зору є засновник Міжнародного фонду «Open Ukraine» Арсеній Яценюк», – повідомила Голова правління Львівської обласної організації УТОС Оксана Потимко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ