Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

В Україні створять комітет з відзначення 100-річчя з дня заснування видавництва «Дніпро»

Уряд своїм розпорядженням утворив Організаційний комітет з підготовки та відзначення 100-річчя з дня заснування державного спеціалізованого видавництва художньої літератури «Дніпро» та затвердив план ювілейних заходів. Про це повідомили у прес-службі Державного комітету телебачення і радіомовлення України.

Cвій початок видавництво бере з 5 травня 1919 року, тоді воно називалося Всеукрвидавом. Свою сучасну назву «Дніпро» видавництво отримало 1964 року. За сто років тут побачили світ тисячі назв книг, тираж яких дорівнює кількох мільйонів екземплярів. Видання «Дніпра» неодноразово ставали переможцями професійних конкурсів і читацьких рейтингів. Зокрема, 2018 року репринтне видання «Євангеліє Бучацьке» було відзначено премією Президента України «Українська книжка року».

Враховуючи вагомий внесок державного спеціалізованого видавництва художньої літератури «Дніпро» у розвиток видавничої справи, підвищення культурного, освітнього та наукового рівня суспільства, гармонійного розвитку особистості, підняття національного духу та виховання патріотизму, ухвалено рішення відзначити 100-річчя з дня заснування видавництва на державному рівні. Урочистості заплановано на травень 2019 року. Протягом ювілейного року у музеях Києва експонуватимуться серії виставок з архіву видавництва, у приміщенні «Дніпра» на вул. Володимирській пройдуть тематичні екскурсії для студентів. Також заплановано проведення конференції, присвяченій історії розвитку та діяльності видавництва та видання книги «Державне спеціалізоване видавництво художньої літератури «Дніпро». 100 років від дня заснування».

Організаційний комітет з підготовки та відзначення 100-річчя з дня заснування видавництва «Дніпро» очолить Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ