Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Україні створюють широкий громадянський рух лівого спрямування, але європейського зразка, який серйозно націлився йти на наступні вибори

В Україні створюють широкий громадянський рух лівого спрямування, але європейського зразка, який серйозно націлився йти на наступні вибори. Як повідомив 6 липня на прес-конференції, відповідаючи на запитання «Гал-info», голова ГО «Українські фалькони», на основі якої, власне, і створюватиметься цей рух, Михайло Чаплига, основна ціль громадського руху — це місцеві вибори, навіть у тому випадку, якщо будуть проголосовані зміни до Конституції, за якими наступні вибори до місцевих рад відбудуться вже через півтора року.
 «Зараз ми переходимо від громадянського суспільства другого типу до громадянського суспільства третього типу — тобто політичні партії відходять в минуле, а на політичну арену виходять громадянські рухи. Ми хочемо створити громадянський рух на зразок «Пори», але лівого спрямування, основою якого будуть профспілкові рухи, — наголосив Михайло Чаплига. — Однак ще далеко не факт, що наші потуги розвинуться у серйозну політичну силу. Якщо нам вийде створити партію, то ми її створимо, якщо ж ні, ми все одно ми будемо піднімати соціальні проблеми».
 Серед відомих людей, які долучилися до створення цього широкого лівого громадянського руху, є, зокрема, політолог, керівник Центру досліджень політичних цінностей Олесь Доній.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ