Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні топографо-геодезичних безлад –кожне міністерство малює свої карти

Однією з основних проблем розвитку топографії та геодезії в Україні є розпорошеність топографо-геодезичних робіт між різними відомствами, - про це сьогодні у коментарі „Гал-info” зазначив перший заступник голови Державної служби геодезії, картографії та кадастру Іван Заєць.
„Міністерства та відомства України часто організовують свої геодезичні структури, які виконують окремі роботи. Отож, маємо, розірваний геодезичний простір, і це не дає можливості сконцентрувати всі кошти, які виділяє держава, акумулювати їх на вирішення тих чи інших, важливих насамперед для держави, питань”, – розповів Іван Заєць. За його словами, насамперед йдеться про створення бази просторових даних, які дадуть можливість готувати картографічну продукцію у режимі «сьогодні на сьогодні» із застосуванням нових технологій.

Сьогодні керівництво Державної служби геодезії, картографії та кадастру України модернізує свою роботу . „Ми впроваджуємо мережу постійних перманентних станцій, які працюватимуть в реальному часі і даватимуть можливість виконувати роботи щодо геодезичного та картографічного напрямів. Також усі 29 підприємств Державної служби геодезії оснащено сучасним обладнанням. Але щоб покращити стан справ потрібно, повторю, щоб діяли закони та щоб була налагоджена єдина система розвитку та взаємодії топографо-геодезичних підприємств”, – сказав Іван Заєць.

Нагадаємо, що сьогодні, 22 квітня, у Львові відбувся семінарі з питань вдосконалення системи забезпечення органів місцевого самоврядування якісними картографічними матеріалами.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ