Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

В Україні триває «відстріл» дітей: тепер Харківщина

У Кегичівському районі Харківської області під час полювання 47-річний харків’янин з власної необережності пострілом із зареєстрованого мисливського карабіну вбив 16-річного мешканця зазначеного району, учня загальноосвітньої школи. Про це УНІАН повідомили в Департаменті зв`язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України.

Зброю вилучено.

Нагадаємо, у Житомирську обласну дитячу лікарню з вогнепальним пораненням доправлений 14-річний учень середньої школи №27. Трагедія сталася, коли хлопець із товаришом поверталися додому з дамби річки Тетерів. У цей момент хтось почав по них стріляти. Спершу Сергій почув постріл, а потім одразу відчув гострий біль в нижній частині спини – куля увійшла в тіло косою траєкторію зверху вниз і застрягла у правій сідниці. Хлопці кажуть, що стріляли з вікон розкішної вілли навпроти – з будинку №6 на вул. Зарічній, - пише «Сєгодня».

Сергій був госпіталізований і прооперований. Проте кулю витягнути не вдалося – вона застрягла поблизу життєво важливих судин і нервів, отож хірурги не стали ризикувати, адже один необережний рух – і дитина може назавжди залишитися інвалідом.

Батьки хлопчика підозрюють, що стріляти міг・@голова правління, співвласник і колишній директор всесвітньо відомого заводу "Коростенській фарфор" Валентин Драган, якому належить розкішна фазенда.

«І учні, і педагоги приголомшені тим, що сталося - всі в шоці, школа гуде, немов вулик!, - розповіла Світлана Миколаївна, мама Сергія. Вона вчителька, викладає в тій же школі №27, де вчиться Сергій. - Я знаю, що в цій країні ми правди ніколи не доб’ємося. Але стріляти в беззахисних дітей, які нічого поганого не зробили, просто йшли берегом річки. Це ж не його річка!", - повідомив УНІАН.

Крім цього, торік 29 червня у Львівській області на озері Байкал, що у селі Задорожнє Миколаївського району, посеред білого дня потонув 15-річний Ігор Заріцький. Ігор зі своїм другом, 10-річним Назаром М. на надувній камері ловив на озері рибу. Свідки стверджують, що дитина потонула через п’яного високопосадовця зі Львова, який катався на водному мотоциклі біля юних рибалок. Від хвиль від скутера надувна камера перевернулася. Діти почали волати про порятунок. Замість того, щоб допомогти, водій скутера продовжував кататися по озеру.

Назара врятували односельці, які відпочивали на березі, Ігор – потонув. (Озеро Байкал є дуже глибоким, воно утворилося на місці колишнього кар’єру “Миколаївцементу»).

Кримінальна справа була порушена тільки після втручання обласного прокурора Олексія Баганця. Зволікання районні правоохоронці пояснили тим, що водолази не можуть знайти тіло. Таке пояснення обласний прокурор назвав повною нісенітнецею.  

Згодом задля забезпечення об'єктивності розслідування справу передали міліції Івано-Франківської області. Вже по тому львівські правоохоронці повідомили, що смерть хлопчика на озері Байкал - це нещасний випадок.

Розслідування справи триває досі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ