Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україні циркулюватиме щонайменше три штами грипу

Цього року Україною циркулюватиме щонайменше три різні штами грипу, які вже фіксувались на нашій території: А/Perth/16/2009 (H3N2), В/Brisbane/60/2008 та пандемічний вірус – A/California/07/2009 (H1N1). Такі підсумки круглого столу «Львівська область під час сезонного грипу та вірусно-застудних захворювань: як запобігти хворобам», який пройшов 8 грудня.

На сьогодні захворюваність у Львівській області характеризується як нестійка і незагрозлива, хоча є тенденція до зростання. У місті та області переважно хворіють діти – 56%. За словами представників Львівської ОДА, на деяких адміністративних територіях є перевищення епідпорогу, відповідно на них санітарно-епідеміологічні служби оголосили карантинні заходи.

Зокрема, на 9 адмінтериторіях області епідемпоріг уже перевищено (Жидачівський район в 1,2 р., Жовківський район в 1,2 р., Перемишлянський район в 1,3 р., Радехівський район в 1,2 р., Сколівський район в 2,1 р., Старосамбірський в 2,2 р., Стрийський район в 1,2 р., м.Самбір в 1,2 р., Самбірський район в 1,2 р.). Обмежуючі заходи оголошено в Дрогобичі, Стрию, Яворові.

Нагадаємо, що 8 грудня у школах м. Львова ввели карантин. На 7 грудня у Львові захворіло 2282 дітей віком від 7 до14 років, що становить 77% від епідпорогу в цій віковій групі. Епідемічний поріг перевищено в 1,8 раза.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ