Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україні відсутня система паліативної допомоги, - Микола Кулеба

Розвиток паліативної допомоги дітям надзвичайно важливий в контексті реформування системи охорони здоров’я – Микола Кулеба. Повідомила прес-служба Президента України.

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба взяв участь у відкритій дискусії на тему: «Дитяча паліативна допомога». Учасники дискусії обговорювали питання забезпечення права на паліативну допомогу для дітей, надання доступу паліативним дітям до знеболюючих та психотропних лікарських засобів та включення паліативних послуг до мінімального пакету медичної допомоги.

«На жаль, в Україні  відсутня система паліативної допомоги та необхідних форм знеболення. Через це щодня тисячі дітей та їх батьків страждають від нестерпних мук» - зазначив Микола Кулеба.

В Україні більш ніж 17000 дітей потребують паліативної допомоги щороку. Водночас, за підрахунками UNICEF, таких дітей в нашій країні понад 40 тисяч.

«Вчасна і належна допомога невиліковним дітям – це наше випробування на людяність і спроможність бути цивілізованим суспільством» - додав Уповноважений.

Завдяки активній роботі учасників зустрічі були  сформулювані основні кроки для держави та громадянського суспільства у наданні дітям якісної та доступної паліативної допомоги.

Наприкінці дискусії Микола Кулеба наголосив: «Ми повинні об'єднати всі зусилля, щоб позбавити болі і страждань таких дітей та вчасно надати їм медичну і соціальну допомогу».

У дискусії також взяли участь в.о. Міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, виконавчий директор Міжнародної мережі дитячої паліативної допомоги Джоано Марстоун та директор Програмної ініціативи «Громадське здоров’я» Вікторія Тимошевська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ