Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні внесли зміни до положення про військовий квиток

Положення про військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу та Положення про військовий квиток офіцера запасу зазнали певних змін.
фото ілюстраційне

Про це повідомляє "Закон і бізнес".

Відповідний Указ Президента від 28.06.2022 № 457/2022 "Про внесення змін до Указу Президента України від 30 грудня 2016 року № 582/2016" оприлюднили на сайті глави держави.

Зокрема, Положення про військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу доповнене переліком випадків, коли територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки видаються військові квитки. Йдеться про випадки:

  • призову або прийняття на військову службу;
  • зарахування до вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти;
  • прийняття на службу у військовому резерві Збройних Сил України та інших утворених відповідно до закону військових формувань;
  • припинення альтернативної (невійськової) служби у разі закінчення строку її проходження;
  • зняття з військового обліку за станом здоров'я у випадках, визначених Міністерством оборони України (якщо раніше військовий квиток не видавався);
  • виключення з військового обліку за станом здоров'я (якщо раніше військовий квиток не видавався);
  • позбавлення військового звання офіцерського складу.

Також уточнюється, що у разі виїзду за кордон терміном на понад три місяці військовозобов’язані, резервісти та офіцери запасу СБУ та Служби зовнішньої розвідки зобов’язані здати до підрозділу, де вони знаходяться на обліку, військовий квиток та одержати про це довідку за встановленим зразком (раніше видавалося тимчасове посвідчення).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ