Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Україні встановлені мінімальні виплати з безробіття

На 2012 рік Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття встановив мінімальні розміри виплат з безробіття.

Так, згідно з текстом постанови правління фонду (№ 297 від 16 грудня 2011 року),розміщеного на офіційному парламентському порталі, з 1 січня встановлюється мінімальний розмір допомоги з безробіття у розмірі 544 грн. для таких категорій:

осіб,які протягом 12 місяців, що передували початку безробіття, працювали менше 26календарних тижнів (такі особи мають право на допомогу з безробіття без урахування страхового стажу);

осіб,з якими розірвано трудовий договір у разі: систематичного невиконання працівником своїх зобов'язань без поважних причин (у випадку якщо до нього вже застосовувалися заходи дисциплінарного стягнення);

прогулу без поважних причин; появи на роботі в нетверезому стані; крадіжки працівником майна власника, встановленої судом.

Також у документі йдеться, що мінімальна виплата з безробіття в розмірі 825 грн. з1 січня передбачена для застрахованих осіб, які протягом 12 місяців, що передували безробіттю, працювали на умовах повного або неповного робочого дня не менше 26 календарних тижнів, повідомляє Кореспондент.

Варто зазначити, що дана сума може бути переглянута протягом року, виходячи з економічної ситуації, розвитку ринку праці та динаміки зростання зарплати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ