Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Україні виробництво автомобілів зросло у 6 разів

У грудні минулого року виробництво легкових автомобілів в Україні зросло в шість разів в порівнянні з відповідним періодом 2009-го.

За останній місяць минулого року з конвеєра Запорізького автомобілебудівного заводу, підконтрольного корпорації «УкрАвто» Таріела Васадзе, зійшло близько 6,4 тис. легкових автомобілів. Це в 21 разів більше, ніж було випущено за той же період роком раніше:- у грудні 2009-го завод виробив 303 легкових автомобіля.

Сьогодні ЗАЗ випускає автомобілі під трьома брендами - ЗАЗ, ВАЗ і південнокорейська Kia.

Вдалим виявився грудень і для корпорації «Богдан», на виробничих потужностях якої здійснюється складання іншого південнокорейського бренду Hyundai. Також корпорація займається випуском автомобілів під маркою ВАЗ і власним товарним знаком - «Богдан».

Виробництво легкових автомобілів «Богданом» виросло в грудні 2010 року в три рази - з 795 у грудні 2009-го до 2,87 тис. у минулому місяці.

Більш скромні результати у заводу «Єврокар», який займається складанням чеських автомобілів Skoda. Виробництво на підприємстві минулого місяця виросло на 60%.

У цілому, за даними асоціації українських автовиробників "Укравтопром", в грудні 2010 року виробництво легкових автомобілів в Україні зросло майже у шість разів у порівнянні з тим же періодом 2009-го.

Сегодня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ