Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Україні Закон про Президента не потрібен -- Кость Бондаренко

Україні не потрібен закон про Президента, оскільки усі його повноваження чітко виписані у Конституції України. Про це „Гал-info” повідомив політолог, директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна Кость Бондаренко.
„Є Конституція України, яка вичерпно перелічує повноваження Президента. Інша річ, що необхідно прописати процедуру імпічменту. Але це можна зробити у вигляді Конституційного Акту, як і процедуру відкликання народних депутатів”, - сказав Кость Бондаренко.
За його словами, обидві процедури не прописані в законодавстві України належним чином, але водночас вони не потребують прийняття окремих законів.
Нагадаємо, як інформує „Українська правда”, більшість українських політологів припускають можливість спільного голосування БЮТ та Партії регіонів за ухвалення закону про Президента.
Про це свідчать результати опитування політичних експертів, проведеного Центром досліджень політичних цінностей.
Так, директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна Кость Бондаренко вважає, що спільне голосування Партії регіонів і БЮТ за цей закон "абсолютно можливе".
"Але є питання чи потрібне воно? Якщо діяльність президента вже регламентована Конституцією і, відповідно, в даній ситуації я думаю, що після набрання чинності закону про Кабінет міністрів будуть розставлені всі крапки над "і" в питаннях діяльності президента", - сказав він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ