Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні законодавче забезпечення проведення ЗНО у 2008 р. є недосконалим – Володимир Полохало

Голова комітету Верховної Ради України з питань освіти та науки Володимир Полохало вважає законодавче забезпечення освітньої галузі в Україні недосконалим. За його словами, Кабмін до 1 червня 2008 року повинен подати проект нової редакції ЗУ „Про вищу освіту”. Про це він повідомив сьогодні під час круглого столу у Львові з освітянами області.
„Фактично, ЗУ „Про вищу освіту” не діє, оскільки діють поправки, внесені до закону”, – зазначив Володимир Полохало.
Він переконаний, що однією з освітніх проблем в Україні є законодавче забезпечення проведення незалежного оцінювання (ЗНО). На його думку, потрібно або прийняти ЗУ „Про ЗНО”, або внести поправки щодо ЗНО до освітніх законів, які чинні в Україні.
Директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк заперечила таку думку Володимира Полохала, наголосивши, що в Україні сформована законодавча основа для проведення ЗНО. За її словами, є Указ Президента України, дві постанови двох попередніх урядів, і вже є 2 накази нового міністра освіти і науки України щодо проведення ЗНО.
„Цього достатньо, аби провести у 2008 році ЗНО, – зазначила Лариса Середяк. – Я не заперечую поправок до чинних законів України, що стосується освіти для забезпечення проведення ЗНО. У нас є добре складені закони України про освіту, проте вони не діють”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ