Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Україні запрацюють два відомства з охорони культурної спадщини

Уряд надав юридичні підстави для початку роботи Державної служби охорони культурної спадщини та Державної інспекції культурної спадщини. Постанову Кабінету Міністрів «Про відновлення дії деяких положень постанови Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 року № 1185» Уряд прийняв 16 червня.
Олександр Ткаченко

Про це інформує пресслужба Мінкульту.

Ці органи виконавчої влади відповідатимуть за реалізацію державної політики у сферах охорони культурної спадщини, музейної справи, вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей.  Їх діяльність вагома, адже вони ще й здійснюють контроль у галузі, оперативно реагуючи на проблеми. 

Планується, що Держслужба культурної спадщини буде опікуватися дозвільними та адміністративними послугами у сфері охорони спадщини, управляти культурними інституціями, такими як музейні комплекси, реалізовуватиме політику щодо повернення в Україну культурних цінностей. Натомість Держінспекція здійснюватиме нагляд і контроль у сфері охорони культурної спадщини.

«Вірю, що з роботою служби та інспекції випадки руйнування спадщини зменшаться у рази. А до України активніше повертатимуться наші цінності. Таке рішення Уряду завершує реформування у системі управління культурою, адже МКІП відтепер буде опікуватися стратегіями та політиками, а оперативною діяльністю – агентства та служби», - наголосив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ