Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні запровадять іспит з української як іноземної

В Україні виникла потреба у впровадженні міжнародно визнаного сертифікаційного іспиту з української мови як іноземної, - Освіта.ua.

Про це йшлося на нараді, у який взяли участь віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко, міністр освіти Лілія Гриневич, представники МЗС, Національної академії наук, закладів вищої освіти і громадських організацій.

В уряді повідомляють, що потреба у впровадженні сертифікаційного іспиту виникла через зростання кількості громадян, які хочуть підтверджувати своє знання української мови.

Важливим етапом запровадження сертифікаційного іспиту є затвердження стандарту, який відповідатиме нормативним документам CEFR (Common European Framework of Reference Спільна  Європейська Система Баз Даних), рекомендованих резолюцією Ради ЄС.

За словами віце-прем’єра, вирішити організаційні питання із запровадженням сертифікаційного іспиту необхідно якомога швидше.

За результатами наради було ухвалене рішення щодо створення робочої групи за участі провідних мовознавців і практикуючих викладачів, яка до кінця року узагальнить усі існуючі підходи та напрацює єдиний стандарт для складання сертифікаційного іспиту з української мови як другої/ іноземної.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ