Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Надзвичайні події

В Україні запровадять надзвичайний стан через вибухи в Макіївці?

В Україні можливе введення надзвичайного стану.

Таку думку в коментарі для Gazeta.ua висловив професор кафедри національної безпеки Академії управління при президентові України, фахівець з вибухових речовин Володимир Захматов.

"Гадаю, що використані бойові вибухові речовини, а не промислові, які використовуються у шахтах і кар'єрах, - зазначив він. - Вибухи здійснені кваліфіковано, судячи з того, що ніхто не постраждав. Рік тому під час президентських виборів була серія подібних вибухів. Почерк дуже схожий, можливо, це робили ті самі люди. Послуги таких фахівців коштують мільйони гривень".

На думку професора, такі акції можуть призвести до введення надзвичайного стану в країні.

"Я не виключаю введення надзвичайного стану, щоб заборонити усі політичні виступи, збори і мітинги, - сказав він. - Такі акції спрямовані на загострення політичної ситуації. Фінансує їх той, кому вигідна дестабілізація в країні. Це не хуліганство і не кримінал. Звичайний криміналітет таким не займається. Це чисто політична демонстрація".

Володимир Захматов переконаний, що виконавців вибухів знайдуть.

"У всіх країнах на розслідування подібних справ кидають кращі сили, і як правило, виконавців вираховують. Так що отримані мільйони їх не врятують. Жодна держава не надасть їм притулку", - зауважив він.

Нагадаємо, сьогодні вранці в Макіївці було підірвано будівлю ДП "Макіїввугілля" і Торговий дім "Голден Плаза". Відповідальність за вибухи взяли на себе невідомі, які через лист повідомили, що підірвуть ще кілька будівель у Макіївці, якщо їм до 17 години не заплатять 4 млн євро.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ