Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні запровадять нові ДСТУ на пшеницю

У лютому 2019 року Технічний комітет стандартизації розгляне проект другої редакції ДСТУ на пшеницю. Про це повідомили у прес-службі Мінагрополітики.

“Ми знаходимось на фінальному етапі напрацювання нового стандарту на пшеницю. Метою коригування стандарту є оптимізація техніко-технологічних процесів виробництва зерна пшениці та гармонізації його нормування з міжнародними нормами, зокрема країн Європейського Союзу”, — зазначила заступниця Міністра Олена Ковальова.

За її словами, при розробці ДСТУ також враховують інтереси вітчизняного виробника та умови бізнесу і міжнародної торгівлі.

Першу редакцію оновленого стандарту на пшеницю схвалили у вересні 2018 року. При підготовці другої редакції також врахували пропозиції від учасників зернового ринку.

“В оновленому стандарті пропонується зменшити кількість класів непродовольчої пшениці, що матиме позитивне значення, особливо у системі її заготівлі”, — заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Топчій.

Крім того, приділяють увагу показникам, пов’язаним з хлібопекарськими властивостями зерна — вмістом білка та клейковини. До стандарту також вперше можуть ввести показник вмісту зерен, пошкоджених клопом-черепашкою, а у якості рекомендованого — значення сили борошна.

Плановий термін введення в дію нового стандарту після затвердження — травень-червень 2019 року.

Нагадаємо, українські компанії представили 19 тисяч кілограмів аграрної та харчової продукції на Міжнародній агропромисловій виставці "Зелений тиждень" у Берліні (ФРН).  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ