Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні завершує діяльність Фонд допомоги і розвитку дітям Чорнобиля

Фонд допомоги і розвитку дітям Чорнобиля завершує свою діяльність в Україні. Про це заявили його засновники Зенон та Надія Матківські. За їхніми словами, надалі програми фонду впроваджуватимуть інші організації.

Останнім проектом фонду стане програма телемедицини вартістю в понад 620 тисяч доларів. Вона передбачає закупівлю відповідного обладнання, його монтаж, інсталяцію та підготовку медичного персоналу, повідомляє Радіо Свобода.

«Програма телемедицини охопить 13 медичних закладів. Завдяки їй будуть впроваджені новітні медичні технології, що дозволять проводити онлайн консультації з лікарями у глобальній мережі», – розповів президент фонду Зенон Матківський і додав, що в реальному часі такі технології дозволять передавати зображення «серцебиття маленького пацієнта, його черевної порожнини, мозку чи плоду вагітної жінки».

Нині Фонд допомоги і розвитку дітям Чорнобиля співпрацює з 31 українським медичним закладом за напрямками неонтологія, дитяча кардіохірургія та онкологія.

Свою гуманітарну місію в Україні Фонд допомоги і розвитку дітям Чорнобиля завершить 14 лютого 2012 року. Загальна вартість допомоги, яку фонд надав за 22 роки діяльності в Україні, – понад 63 мільйони доларів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ