Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні жертвам нацистів безкоштовно ремонтуватимуть житло

Верховна Рада України (ВР) прийняла за основу та в цілому законопроект "Про внесення змін до закону України "Про жертви нацистських переслідувань", котрим з 2012 р. передбачено позачерговий безоплатний капітальний ремонт власних жилих будинків та квартир.

Відповідний проект (№5189 від 05.10.2009 р..), ініційований народними депутатами від фракції ПР Василем Харою та Ярославом Сухим, підтримали 338 з 427 народних обранців, зареєстрованих у сесійній залі.

Законодавчим актом викладено статтю 6-2 чинного закону (Пільги колишнім малолітнім в'язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним інвалідами ) у такій редакції:
"Колишнім малолітнім (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років) в'язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, надаються такі пільги:
8) позачерговий безоплатний капітальний ремонт власних жилих будинків та квартир і першочерговий поточний ремонт жилих будинків та квартир".

Закон набирає чинності з 1 січня 2012 р., повідомляє РБК-Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ