Мінекономіки затвердило Порядок і спеціальні вимоги до маркування м’яса, оливкової олії та меду, для яких обов'язковим є зазначення країни походження або місця походження.
Про це інформує пресслужба міністерства.
Порядок застосовуватиметься до маркування харчових продуктів, вироблених в Україні або ввезених в Україну, на всіх етапах їх реалізації.
Цей Порядок установлює правила зазначення "країни походження" або "місця походження" в маркуванні:
- м'яса великої рогатої худоби, свіжого або охолодженого;
- м'яса великої рогатої худоби, мороженого;
- свинини свіжої, охолодженої та мороженої;
- баранини і козлятини свіжої, охолодженої та мороженої;
- їстівних субпродуктів великої рогатої худоби, свіжих або охолоджених, або морожених;
- м'яса та їстівних субпродуктів свійської птиці;
- меду;
- необробленої оливкової олії (virgin olive oil) і оливкової олії екстра-класу (extra virgin olive oil).
"Наказ розроблено на основі вимог актів ЄС і він є ще одним кроком на шляху нашої євроінтеграції, а також створенні спільного ринку харчових продуктів з Європейським союзом. Внаслідок прийняття наказу споживачі будуть отримувати більш детальну інформацію про країну або про місце походження харчових продуктів. Це також дозволить зменшити можливості для підробки і фальсифікації харчових продуктів", - зазначив заступник міністра Сергій Глущенко.
Наказ вводять у дію за три роки.