Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Україні з'явився перший онлайн-театр з українськими постановками

Стримінгова платформа Dramox зібрала найбільшу колекцію українського театрального контенту. Зараз на стримінгу можна подивитися вистави 16 українських театрів і 15 зарубіжних. Іноземні спектаклі транслюють з українськими субтитрами.
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо

Про це інформує Суспільне.

Уже зараз до перегляду доступні десятки вистав у постановці шістнадцяти українських театрів, серед яких — Львівська Національна опера, Театр ім. Лесі Українки, Театр 360 градусів, Театр на лівому березі, Одеський драматичний театр ім. Василька, театри "ДАХ", "Золоті ворота", "Прекрасні квіти", "Актор" та інші.

Також можна переглянути вистави п'ятнадцяти світових театрів з субтитрами українською мовою.

Український репертуар на платформі буде постійно розширюватися – засновники обіцяють, що кожні два тижні додаватимуться нові вистави театрів зі всієї країни.

Одним з перших партнерів Dramox в Україні став артпроєкт "Театр 360 градусів":

"Коли нам написали з найкрутішої світової платформи Dramox і повідомили, що ми в "Театр 360 градусів" знімаємо театр так, як ще ніхто до нас не знімав, – я зрозуміла, що вони наші однодумці, партнери та люди зі спільними цінностями", – розповідає співзасновниця та продюсерка "Театр 360 градусів" Даша Малахова.

Крім того, можна підтримати конкретний театр безпосередньо за допомогою внесків. Наприклад, у Чехії менш ніж за 1 рік та 3 місяці з моменту запуску платформа зібрала півмільйона євро для театрів країни.

Засновники проєкту на честь старту в Україні також вирішили підтримати українську культуру та направлять всі 100% коштів, отриманих від перегляду українських та світових вистав у перші два місяці, до українських театрів.

Dramox – чеський стримінговий сервіс, на якому зібрані понад 200 вистав від 130 театрів із 22 країн. Зокрема є вистави Берлінської державної опери, Англійського національного балету, Королівського театру в Мадриді та театру Бобіно в Парижі.

Платформа також пропонує постановки Театру де ля Віль у Париж, і Версальської королівської опери, Лос-Анджелеської опери, а також вистави з Шекспірівського фестивалю у Канаді. Просто зараз на Dramox глядачі можуть подивитися вистави "Лебедине озеро" у виконанні Норвезької національної опери та балету, а також "Лускунчик" від Чеського Національного балету.

Dramox можна дивитися у якості HD та 4K на телевізорах зі smart TV та в додатках для смартфонів на базі Android та iOS.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ