Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В українській бібліотеці в Москві відбувся третій обшук

У Бібліотеці української літератури в Москві відбувся третій обшук.У ході обшуку був вилучений сервер, передає УНІАН. Крім того, міліціонер побив директора бібліотеки.

Як повідомила директор бібліотеки Наталія Шаріна, "обшук проводили ті ж співробітники 11-го відділу МВС по боротьбі з екстремізмом".

"Минулого разу було вилучено системні блоки співробітників, зараз вилучили 4 блоки сервера, який обслуговує бібліотеку", - сказала вона.

При цьому директор додала, що обшук відбувся в п`ятницю, 14 січня, він почався близько 12.00 і закінчився близько 15.00 за московським часом.

"Штовхнув мене новий співробітник, як виявилось, це підполковник, який поводився неналежним чином. Це було, крім усього іншого, психологічним тиском, який перейшов у фізичну дію", - заявила директор бібліотеки.

"Мене штовхнули в своєму кабінеті, причому ніяких підстав для цього абсолютно не було, я впала на підлогу й одержала забої. Ми викликали "швидку допомогу", лікарі якої поставили діагноз "гіпертонічний криз" і хотіли відправити до лікарні", - додала Шаріна.

Вона повідомила, що тоді відмовилася від госпіталізації, тому що не могла залишити бібліотеку, де почався обшук.

За словами Шаріної, після роботи вона поїхала в травмпункт, де їй поставили діагноз "підозра на черепно-мозкову травму або струс мозку".

Директор підкреслила, що після нового року питанням Бібліотеки української літератури займалася ціла група людей найвищого рівня як з української, так і російської сторони, й такі дії міліції, окрім як абсурдом, назвати не можна.

"Це абсурд. Іншого слова я просто не знаходжу. Ніяких підстав для того, щоб поводитися так, не було. Найголовніше, що міліція прибула з постановою на обшук від 27 грудня минулого року і абсолютно незрозуміло, чому це не зробили тоді", - сказала вона.

Шаріна повідомила, що 29 грудня була на другому допиті й тоді навіть не йшлося про те, що під час обшуку з бібліотеки щось ще не вилучили.

"Ми б абсолютно добровільно видали все, що від нас вимагали, що власне й відбулося. Для чого це було зроблено, я не знаю. Можливо від безсилля. Все це ганьбить все наше суспільство. Я не бачу причин, для чого це було зроблено саме так...", - сказала Шаріна.

При цьому вона також зазначила, що співробітники міліції не пустили адвоката, який працює з бібліотекою, але на місце зміг пройти новий адвокат.

Раніше повідомлялося, що після другого обшуку Бібліотека української літератури в Москві опечатана і закрита.

У свою чергу заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін заявив, що МЗС Росії прийме всі заходи для того, щоб Бібліотека української літератури в Москві якомога швидше відновила роботу.

Пізніше в МЗС України повідомив, що після завершення періоду новорічних і різдвяних свят Бібліотека української літератури Москви продовжує роботу в звичайному режимі, відновлена робота її читацького та абонентського залу, проводяться планові культурно-просвітницькі заходи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ