Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україну намагались ввезти автомобіль з підробленими документами

Через пункт пропуску «Шегині – Медика» громадянин Республіки Польщі намагався перемістити автомобіль «Audi A6 2,5 TDI» з польською реєстрацією, подавши митному органу як підставу для переміщення транспортного засобу підроблені документи, повідомила прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.

Для проходження митного контролю він обрав «зелений коридор». До митного оформлення як підставу для переміщення через митний кордон України автомобіля надав доручення, що дає право на тимчасове користування згаданим автомобілем громадянином Республіки Польщі .

Під час митного контролю виникла підозра щодо підробки доручення на користування автомобілем, тож було прийнято рішення здійснити перевірку автентичності документів, поданих громадянином.

На письмовий запит Львівської митниці ДФС до польської сторони отримано відповідь, згідно з якою дане доручення канцелярією нотаріальної контори не видавалось, нотаріусом не підписувалось, є підроблене.

Зазначені дії поляка мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. За цим фактом складено протокол про порушення митних правил, автомобіль вилучено.

Загалом за добу працівники Львівської митниці зафіксували 19 фактів порушення митних правил вилучили товарів на суму понад 200 тис. гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ