Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В Україну намагалися привезти "Мерседес" вартістю понад 2 млн грн за зниженою ціною

фото - пресслужба Львівської митниці
фото - пресслужба Львівської митниці
фото - пресслужба Львівської митниці
фото - пресслужба Львівської митниці
1/2
Через пункт пропуску «Шегині – Медика» зі сторони Польщі намагалися ввезти легковий автомобіль MERCEDES-BENZ-S350, 2020 року виготовлення, задекларувавши ціну майже вдвічі нижчу від реальної.

Про це інформує пресслужба Львівської митниці.

Як підставу для пропуску на митну територію України та митного оформлення власник авто подав рахунок-фактуру, в якому заявлена ціна становила 44 200 євро, або 1 млн 457 тис. грн. Аналіз цін на аналогічні транспортні засоби показав, що ціну занизили приблизно на 45%. Відповідно, митники скерували запит до компетентних органів Німеччини. Відтак, у відповіді було вказано, що  вартість автомобіля – 71 590 євро, або, згідно з курсом Нацбанку, 2 млн 361 тис. гривень.

Тож громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України товару з приховуванням від митного контролю, через подання митному органу документів, що містять неправдиві відомості.

За цим фактом склали протокол про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 1 статі 483 Митного кодексу України. Відповідальність за вказане правопорушення передбачає штраф у розмірі вартості авто  та його  конфіскацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ