Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Україну не впустили ще одну журналістку НТВ

У суботу вранці українські прикордонники не пропустили в Україну журналістку російського телеканалу НТВ Олександру Тонких.

Про це інформує Українська правда з посиланням на Державну прикордонну службу.

Деталі: Як зазначили в Держприкордонслужбі, громадянка РФ прибула до України рейсом зі Стамбула.

Дослівно ДПСУ: "Як з’ясувалося, вона працює журналістом одного з російських телеканалів та висвітлює соціальні теми.

Під час прикордонного контролю громадянка також зазначила, що на тимчасово окупованих територіях України вона ніколи не була. Однак українські прикордонники перевірили її слова ретельніше і встановили обман. Зокрема, було встановлено факт незаконного в‘їзду/виїзду до ТОТ АР Крим, що потім підтвердила і мандрівниця.

 
СКРІНШОТ СОЦМЕРЕЖ ЖУРНАЛІСТКИ З САЙТУ ДПСУ

За порушення вимог закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" журналістці відмовили у перетині кордону і заборонили в’їзд в Україну на 3 роки".

Деталі: Прикордонна служба не назвала імені журналістки й телеканалу, на якому вона працює, однак телеканал НТВ повідомив, що мова йде про його кореспондента Олександру Тонких.

У п'ятницю прикордонники не пропустили в Україну ще одного журналіста російського телеканалу НТВ Сергія Савіна.

Перед цим знімальна група російського пропагандистського каналу Міноборони РФ "Звєзда" прилетіла до Києва і похизувалася репортажем з Майдану Незалежності.

На пресконференції в Парижі після переговорів у "нормандському форматі" президент України Володимир Зеленський, реагуючи на питання російських журналістів, сказав зокрема наступне:

"Ви приїдьте, я вам особисто покажу. Тільки щоб реально. Не так, як ваші, є там товариш Соловйов (Володимир - російський пропагандист - ред.) – весело говорить в Москві, що відбувається – а я завжди кажу, а ви приїдьте прямо, що у нас відбувається, подивіться, походіть ніжками, ручками, "глазкамі". Нічого страшного, я думаю, туфлі Бріоні, чи що там, не запачкає людина".

12 грудня російський телеканал "Росія 1" повідомив, що президент України Володимир Зеленський дав перше повноцінне інтерв'ю російським журналістам.

Пізніше сам Зеленський спростував цю інформацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ