Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україну з Ліберії повернулася друга група українських миротворців попередньої ротації

Сьогодні, 28 квітня, о 6.47, в рамках другого етапу чергової – п’ятої – ротації 56-го окремого вертолітного загону ЗС України, який виконує завдання Місії ООН у Ліберії, до України повернулася друга група українських миротворців. Повідомляє сайт Міністерства оборони України.
Літак Ту-154 Державного підприємства Міністерства оборони України “Українська авіаційна транспортна компанія” зі 100 миротворцями попередньої - четвертої – ротації, які протягом півроку виконували миротворчі завдання в Африці, здійснив посадку в аеропорту міста Львів.
На даний час військовослужбовці проходять митний та прикордонний контроль. Після проходження карантину та поглибленого медичного огляду усім миротворцям буде надано відпустку.
У той же час вертолітники нової ротації 56-го ОВЗ приступили до виконання завдань за призначенням. Зокрема, з метою ознайомлення з районами виконання майбутніх польотних завдань, а також з урахуванням умов жаркого та вологого клімату Ліберії, авіатори нової та попередньої ротацій виконали перші польотні завдання на вертольотах Мі-8 та Мі-24.
З 26 квітня командири екіпажів вертольотів розпочали самостійні навчально-тренувальні польоти та приступили до виконання завдань за призначенням.
Також продовжується процедура прийому та передачі справ та посад, пов’язаних із використанням матеріальних засобів. Як і льотна підготовка, це питання знаходиться під особливою увагою фахівців оперативної групи Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України, які прибули з передовою групою 56-го окремого вертолітного загону для надання методичної та практичної допомоги під час проведення ротації.
56-й окремий вертолітний загін ЗС України виконує завдання у складі Місії ООН у Ліберії з січня 2004 року.
Загальна чисельність загону – 300 військовослужбовців. На озброєнні загону знаходяться 8 вертольотів Мі-8 та 6 вертольотів Мі-24. Серед основних завдань Місії ООН у Ліберії, що виконують українські авіатори, - перевезення персоналу Місії та високоповажних осіб, перевезення вантажів, медичне транспортування, евакуація поранених, польоти спостереження, повітряне супроводження переміщення військ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ