Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україну з Польщі намагалися нелегально ввезти овочі сумнівної якості

З Польщі в Україну масово ввозять „нелегальні” овочі сумнівної якості. Про це «Гал-info” повідомили в прес-службі Державної митної служби України.
Нещодавно  одночасно через митний пост „Рава-Руська” Західної регіональної митниці з Польщі на територію України прямували два транспортні засоби: „Пежо Боксер” під керуванням українця та „Форд Транзит” під керуванням громадянина Польщі. Для проходження митного контролю чоловіки обрали спрощений („зелений”) коридор, який передбачає, що у громадян відсутні будь-які предмети, обов’язкові до декларування.
 Проте  виявилося, що у „Пежо” знаходилося 8 тонн свіжої моркви, а у „Форді” – 6 тонн. Жодних супровідних товарних документів, зокрема – про походження, якість та безпеку овочів для здоров’я українських споживачів –митникам  не надали.
Крім того, було виведено із загальної черги і „Мерседес Спринтер” під керуванням нашого співвітчизника, який теж прямував в Україну з Польщі через спрощений коридор митного контролю. Як виявилося, в транспортному засобі без жодних товаросупровідних документів переміщувалося 1950 кг свинної шкіри.
Складено протоколи про порушення митних правил. Овочі та свинну шкіру вилучено.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ