Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

В Україну завезуть російську протиотруту

Міністерство охорони здоров'я України надало дозвіл на ввезення в країну сироватки проти отрути гадюки звичайної російського виробництва в кількості 555 доз, що дозволить розв'язати проблему браку протиотрути. Про це повідомили у МОЗ України.

За даними відомства, в країні різко почастішали випадки укусів змій, особливо в західних регіонах України, у зв'язку з чим виникла проблема нестачі сироватки проти отрути гадюки звичайної (Vipera berus).

"На сьогодні в Україні зареєстровано лише імунобіологічний препарат польського виробництва, який зараз відсутній на складі заводу-виробника вакцин і сироваток Біомед, Польща, та відповідно до планів підприємства його виробництво відбудеться в січні-лютому 2012 року", - повідомили в МОЗ.

Враховуючи складність вищезгаданої ситуації, Міністерством охорони здоров'я України надано разовий дозвіл на ввезення сироватки проти отрути гадюки звичайної російського виробництва в кількості 555 доз відповідно до потреби регіонів України.

За інформацією відомства, сироватка проти отрути гадюки звичайної буде розмитнена сьогодні, 1 липня, і скерована ​​в регіони України, починаючи з 4 липня.

Нагадаємо, на початку червня Міністерство надзвичайних ситуацій закликало громадян ознайомитися з правилами надання першої медичної допомоги при укусах змій, перед тим як вирушати на відпочинок. МНС попереджає, що в разі укусу змії слід діяти оперативно, оскільки отрута швидко вражає серцево-судинну, кровоносну і нервову системи організму, повідомляє Кореспондент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ