Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УКУ гостюють студенти та професори з Університету святого Томи (США)

Протягом 10-15 січня 2007 року Український католицький університет приймає 25 студентів та двох професорів з Університету святого Томи (США, штат Міннесота) — про це «Гал-info» повідомили у відділі інформації та зовнішніх зв’язків УКУ. Американським гостям влаштовують лекції, семінари та зустрічі, щоб ознайомити їх із суспільно-політичною, економічною і релігійною ситуацією та культурою нашої країни.
 Протягом січня, американські хлопці і дівчата мандрують країнами Східної Європи, ознайомлюються з культурою цих країн, слухають лекції на різні теми та зустрічаються з різними людьми і таким чином пізнають спосіб життя у цих країнах.
Ця програма вже триває кілька років. Цьогоріч американські студенти відвідують Польщу, Литву, Україну та Білорусь.
Програма перебування американських гостей в УКУ, зокрема передбачає лекції з історії України, лекції про політичну ситуацію до і після Помаранчевої революції, про побудову громадянського суспільства в Україні, а також невеличкий вступ до вивчення української мови.
Крім того, студенти зустрілися з представниками Львівської міської ради, щоб більше дізнатися про українську інвестиційну політику.
Також вони мають змогу відвідувати різні мистецькі заходи та зустрічатися з своїми однолітками, студентами УКУ, глибше пізнаючи українську дійсність.
Важливо, що американські студенти завітали до Львова у різдвяний час, а тому мають змогу пізнати звичаї та традиції, наприклад, цікавим для них був український вертеп, що його представили студенти УКУ.
Як зазначив координатор цієї програми з боку Університету святого Томи професор Кеннет Кемп, він вибрав УКУ невипадково, бо це є своєрідна співпраця двох католицьких університетів і можливість для їхніх студентів краще розуміти одне одного, а також своє місце в суспільстві.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ