Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УКУ обговорюють тему корупції в галузі освіти та методи протидії їй

Сьогодні, 24 листопада 2006 року, в Українському католицькому університеті відбувається засідання «круглого столу» на тему «Корупція та пов’язані з нею зловживання в освітній сфері: проблеми й шляхи протидії», який проходить в рамках Програми підтримки вищої освіти (HESP, м. Будапешт, Угорщина) Інституту відкритого суспільства за сприяння Інституту релігії та суспільства УКУ.

Участь у «круглому столі» беруть науковці, студенти, громадські діячі.  «Корупція — це, мабуть, одна з найактуальніших проблем нашого суспільства, особливо в освіті, — розповіла науковий працівник Інституту релігії та суспільства УКУ Леся  Коваленко. — Тому потрібно відзначити мужність організаторів «круглого столу», які наважуються відкрито обговорювати цю тему, до речі, актуальну не тільки для України».
У межах «круглого столу» було проведено масштабне дослідження у найбільших ВНЗ Львова щодо виявлення рівня корупції в освітній сфері та шляхів її подолання. За підсумками дослідження, яке презентуватиме докторант Національного інституту стратегічних досліджень (м. Київ), кандидат економічних наук Марія Флейчук, буде підготовлено аналітичні матеріали з пропозиціями щодо вдосконалення державної політики протидії корупції в освітній сфері. По завершенню роботи «круглого столу» буде видано збірник матеріалів із рекомендаціями щодо вирішення цієї проблеми на локальному, регіональному та державному рівнях.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ