Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УКУ запровадять стипендію імені Артема Димида для пластунів

За ініціативи сім’ї загиблого воїна Артема Димида, Український католицький університет започатковує стипендійний фонд імені Артема Димида.

Як повідомили в УКУ, стипендію в університеті надаватимуть пластунам, які вступатимуть на бакалаврські та магістерські програми УКУ. Фонд створено у співпраці з національною скаутською організацією Пласт - український скаутинг та брендом українського одягу Авіація Галичини.

Скласти пожертву на стипендійний фонд імені Артема Димида ви можете за посиланням.

27-річний Артемій Димид загинув на війні 18 червня 2022 року, захищаючи Україну від російських окупантів. Його накрило мінометним вогнем коло Донецька.

Артемій — син отця Михайла Димида, першого ректора УКУ, капелана Майдану, нашого викладача, та Іванки Крип‘якевич-Димид, відомої іконописиці. Правнук історика Івана Крип’якевича та священника й скрипаля Артемія Цегельського, що сім років провів на засланні в Сибіру.

Артем є випускником Українського католицького університету, Гуманітарного факультету, історичної програми. Пластун, член станиці Пласт Львів  — друг «Курка». Активний учасник Революції Гідності, служив у батальйоні спецпризначення «Гарпун» та батальйоні «Азов». Він також був частиною команди «Авіація Галичини», зокрема працював над розвитком бренду українського одягу.

Спільна ціль фонду — зібрати 75 тисяч доларів у сталий фонд (ендаумент), який  дозволить генерувати стипендію імені Артема Димида та відповідно покривати витрати на навчання студента/студентки в університеті щороку. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ